Joycehidding.jouwweb.nl
Home » Bewijs Dunn & Dunn

Bewijs Dunn & Dunn

Op de website: http://www.abekemaschool.nl/index.php?page=54&section=8 is een uitgebreide beschrijving te vinden van hoe de A. Bekemaschool Dunn & Dunn onderwijs uitvoert. Een docent van deze school is ook in 2011 leraar van het jaar geworden: http://www.abekemaschool.nl/index.php?section=1&page=1. Hieronder volgt een samenvatting van Dunn & Dunn

 

Het leerstijlen model dat de afgelopen 25 jaar is ontwikkeld door Rita en Kenneth Dunn is gebaseerd op differentiatie. Niemand is het zelfde, iedere individu heeft een unieke combinatie van biologische en karakterologische kenmerken. En dat heeft effect op hoe iemand nieuwe informatie opneemt en zicht vaardigheden eigenmaakt.
Het uitgangspunt van het leerstijlen-model is dat iedereen kan leren! Iedereen heeft bepaalde talenten. Iedereen heeft individuele voorkeuren hoe het beste kan worden geleerd of hoe de instructies het beste zouden kunnen worden gegeven.

Het onderwijs moet daar op inspringen. De effectiviteit van de lessen zal verbeteren als de leermogelijkheden ‘matchen’  met de individuele leerstijlen.

Pagina-inhoud Rechts

De A. Bekemaschool gelooft in deze theorie en gaat deze in praktijk brengen.
Dunn & Dunn gaat uit van vier leerstijlen
1. Kinderen leren het beste met hun ogen (zien)
2. Kinderen leren het best met hun oren (luisteren)
3. Kinderen leren het best met hun lichaam (bewegen)
4. Kinderen leren het best met hun handen (voelen)
Stel we leren bij kinderen een nieuwe letter, bijvoorbeeld de ‘ M’. Het kind dat het beste leert met zijn ogen laten we een plaatje van een M zien. Aan het kind dat het beste leert met zijn oren laten we de M-klank horen. Het kind dat het beste leert met zijn handen schrijft de letter M met zijn vinger in zijn handpalm. En voor het kind dat het beste leert met bewegen, schrijven we een grote M op het schoolplein waar hij of zij dan over heen kan lopen.