Joycehidding.jouwweb.nl
Home » Bewijs Contact opvoeders

Bewijs Contact opvoeders

De donderdag voor Pasen hield de school de Mijlpaal een paasontbijt. Elke klas deed er aan mee en er waren ouders om te helpen tijdens dit feestelijke gebeuren. Samen met de ouders van 3 kleuters heb ik voor het klaarzetten van de spullen en het eten en drinken uitdelen gezorgd. Tijdens deze voorbereidingen heb ik over alledaagse dingen met hen gesproken. Zo kwam ik erachter dat er 2 moeders ongeveer even lang zwanger waren.

Met een van hen had ik een gesprek over de pabo. Ze vertelde namelijk dat zij zelf ook de pabo heeft gedaan. Ze had dit niet afgemaakt, omdat ze toen zwanger raakte van haar eerste kind. Ze heeft toen bewust voor de kinderen gekozen en vond dit niet meer te combineren met de pabo. Door de vragen die ik stelde aan haar en zij aan mij vond ik het een prettig gesprek. Ze toonde interesse in mij en ik ben meer te weten gekomen over haar.

 

Na het paasontbijt zie ik de moeders nog vaak bij het wegbrengen en ophalen van de kinderen. Ik vraag regelmatig aan ze hoe het gaat (met de zwangerschap).