Joycehidding.jouwweb.nl
Home » Bewijs ROC verslag

Bewijs ROC verslag

Sinds augustus 2010 werk ik op het ROC Airport in Hoofddorp. Daar geef ik les aan mbo klassen niveau 2 en 3. Van de klassen die ik les geef is 90-100% man. Mijn leerlingen zijn 16 tot 23 jaar oud.
Een aantal heeft moeilijke thuis situaties en er wordt ook veel verzuimd.
Wanneer dit gebeurt vraag ik altijd aan de leerlingen wat er aan de hand is.
Ook communiceer ik veel met Studieloopbaan begeleiders (mentoren) van de leerlingen. Zo had ik bijvoorbeeld 1 jongen die veel uren bij mij gemist had. Van de SLBer heb ik toen gehoord dat deze jongen al veel schulden heeft en thuis geen hulp krijgt.
Toen jongen A. weer in de les verscheen heb ik veel persoonlijke aandacht aan hem geschonken. Ik vraag aan hem hoe het gaat en stimuleer hem tijdens de les. Zijn gedrag tijdens de les was erg goed en ik heb hem dit na de les nogmaals gemeld. Door mijn betrokkenheid te tonen in hem en hem ondanks dat hij zoveel uren bij gemist had toch positief te zijn naar hem heb ik een goede band met hem kunnen opbouwen. Zijn gedrag bestempel ik niet direct als iets negatiefs. Ik houd rekening met de leefsituatie van de leerling en probeer het goede te benadrukken. Nu is hij bijna altijd aanwezig en toont hij inzet tijdens de les.